Bloomberg: O Ντράγκι «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα

Bloomberg: O Ντράγκι «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
11

Για απόφαση που θέτει εκτός του προγράμματος ποσοτικής ελάφρυνσης την Ελλάδα μέχρι να λυθούν τα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές, ζήτημα που αφορά πρωτίστως τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Bloomberg σχολίαζοντας τις ανακοινώσεις Ντράγκι σχετικά με την Ελλάδα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο άρθρο με τίτλο «ο Ντράγκι στριμώχνει στη γωνία τον υποψήφιο κατά της λιτότητας» σημειώνεται ότι με την απόφαση της ΕΚΤ να θέσει όρια στην πρόσβαση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αφήνοντας εκτός την Ελλάδα για τουλάχιστον έξι μήνες αυξάνεται η πίεση σε οποιοδήποτε κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Bloomberg: O Ντράγκι «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter

«Πρόκειται για καρότο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα» δηλώνει ο επικεφαλής της στρατηγικής εξαγωγών της Bank of America Merrill Lynch Αθανάσιος Βαμβακίδης. «Η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα τον Ιούλιο αν υπάρξει συμφωνία. Αυτή είναι το καλύτερο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα» προσθέτει.

«Η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτή η πολιτική έχει αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο για να συμβεί αυτό να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Τα επιπρόσθετα ποσοτικά αποτελέσματα από την αγορά ελληνικών ομολόγων μπορούν να επιτευχθούν με την επιπλέον αγορά Ιταλικών ή Πορτογαλικών ή Γερμανικών ομολόγων» είχε δηλώσει πριν τις ανακοινώσεις Ντράγκι ο υψηλόβαθμος οικονομολόγος της Berenberg Bank Κρίστιαν Σουλτς.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM