Βαρτζόπουλος: «Είπα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που με κατηγορούν» - Την αποπομπή του ζητά η αντιπολίτευση

Βαρτζόπουλος: «Είπα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που με κατηγορούν» - Την αποπομπή του ζητά η αντιπολίτευση Facebook Twitter
Δημήτρης Βαρτζόπουλος/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με ανάρτησή του στα social media απάντησε μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του σχετικά με τη γυναικοκτονία και για το «θηλυκό είναι για άλλες δουλειές».

Στην απάντηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος πως «η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής». 

«Εννοούσα δηλαδή, είπα  και υποστηρίζω ακριβώς  το αντίθετο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες» σημειώνει, παράλληλα, στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας, εξηγώντας το σκεπτικό του πίσω από τις επίμαχες δηλώσεις.

Η απάντηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τη γυναικοκτονία

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για  πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους,  επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα  και αποτελεσματικά.  Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Η δήλωση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου που προκάλεσε αντιδράσεις

Μιλώντας στο LiveMedia, ο υφυπουργός Υγείας είχε δηλώσει σχετικά:  «Όταν κλείνεται κάποιος για δύο χρόνια μέσα, οι όποιες διαφορές διογκώνονται. Γι' αυτό είχαμε και αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή ακριβώς οι επιθετικοί χαρακτήρες δεν εκτονώνονται έξω, κλείνονται στο σπίτι και εκδηλώνουν την επιθετικότητά τους στις γυναίκες».

«Είναι η φύση των πραγμάτων να είναι το αρσενικό στοιχείο πιο επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας έχει βιολογική βάση» είπε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Και λέω στις γυναίκες τους, γιατί αντιλαμβάνεται σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίου όντος, το αρσενικό είναι επιθετικό, πιο επιθετικό γιατί στη φύση κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκησή της ή την άμυνά της. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει και στηρίζει τη νέα μορφή, είτε μιλάμε στην αγέλη είτε στη δυαδική μορφή που έχουμε στο Homo Sapiens».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί άμεσα

Την απομάκρυνση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου αναφέρει: "Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας". 

Κασσελάκης: Κανένα 41% δεν σας δίνει το δικαίωμα να τον κρατήσετε στη θέση του

Στις δηλώσεις του Δημήτρη Βαρτζόπουλου αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση. Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι ‘οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν', όπως πιστεύει ο υφυπουργός του - και φυσικά όχι ο Φρόυντ".

ΠΑΣΟΚ - Γλαβίνας: Αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες οι δηλώσεις του

«Αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

«Οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου «ότι η γυναικοτονία έχει μια βιολογική βάση» και ότι η επιθετική συμπεριφορά των ανδρών έχει βιολογικά χαρακτηριστικά, δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων. Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους, καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις απόψεις του Υφυπουργού της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νέα Αριστερά - Χαρίτσης: Να αποπεμφθεί εδώ και τώρα

Στις δηλώσεις Βαρτζόπουλου αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Συγκεκριμένα αναφέρει: "'Ακουσα πριν λίγο τις εξωφρενικές, τις αδιανόητες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Και θυμήθηκα τις αστείες δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι είναι ‘πολέμιος της άκρας δεξιάς'. Οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου έρχονται από τις πιο σκοτεινές μέρες της ρατσιστικής ευγονικής και τους πιο ζοφερούς, ολοκληρωτικούς καιρούς της πολιτικής μας ιστορίας. Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει εδώ και τώρα και να απολογηθεί για την επιλογή του. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει".

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ