Βαρουφάκης: Οι διαρροές από τις διαπραγματεύσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη

Βαρουφάκης: Οι διαρροές από τις διαπραγματεύσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Επικριτικός για τις διαρροές σημείων των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, μέσω ιστοσελίδων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών προς από λίγο στη Βουλή.


Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, είναι απαράδεκτο η κοινή γνώμη να ενημερώνεται από τις ιστοσελίδες για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Ο υπουργός απάντησε σε σχόλιο από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Βρούτση ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο, για τις προτάσεις της κυβέρνησης.


«Αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς» είπε ο κ Βαρουφάκης.


Είπε επίσης  πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει, σε διάφορα στάδια, να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, ωστόσο για τη διαρροή του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times, πρόσθεσε ότι δεν το διέρρευσε η ελληνική κυβέρνηση.


«Αυτού του είδους η δήθεν εμπιστευτική διαδικασία, υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών των Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υπουργός.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι διαρροές είναι δηλαδή καλές μόνο όταν βγάζει το Μαξίμου non paper? γιατί θυμάμαι τους δικούς μας το φεβρουάριο να τα καρφώνουν όλα στους δημοσιογράφους, ακόμη και μέσα από την αίθουσα των συνεδριάσεων.Βέβαια εγω δεν έχω σπουδάσει θεωρία παιγνίων και δεν τους ξέρω τους κανόνες. Ο Γιάνης δεν θα έπρεπε να τα έχει μελετήσει αυτά;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ