Βαρουφάκης: «Οι εχθροί της Ευρώπης τροφοδοτούν την κόντρα μας»

Βαρουφάκης: «Οι εχθροί της Ευρώπης τροφοδοτούν την κόντρα μας» Facebook Twitter
SOOC
3

Να ρίξει τους τόνους στη διαμάχη Ελλάδας-Γερμανίας επιχειρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα "Handelsblatt" υποστηρίζει ότι την κόντρα τροφοδοτούν όσοι πολεμούν την Γηραιά Ηπειρο.

«Πρόκειται για ένα "τοξικό παιχνίδι" από την πλευρά των πολέμιων της Ευρώπης», αναφέρει ο Έλληνας υπουργός, καλώντας Αθήνα και Βρολίνο να αφήσουν τις προσβολές.

«Οι μόνο που κερδίζουν απ΄ αυτή την αντιπαράθεση είναι οι εχθροί της Ευρώπης κι αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει», επισημαίνει σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανείζεται, από τη στιγμή που το χρέος δεν ήταν διαχειρίσιμο.  «Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανειστεί χρήματα από την Γερμανία ή από άλλες χώρες από την στιγμή που το χρέος της χώρας μας δεν ήταν διαχειρίσιμο», γράφει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει στο άρθρο του ότι το παιχνίδι αυτό πρέπει να σταματήσει και προσθέτει ότι μόνο τότε η χώρα - με την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων της που έχουν ενδιαφέρον για την οικονομική της ανάπτυξη - θα καταφέρει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αποτελεσματικές πολιτικές για να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM