Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο και Κωνσταντίνο Κυρανάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια

Άρση ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο και Κωνσταντίνο Κυρανάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια Facebook Twitter
0

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση Novartis.

Η ΝΔ διευκρίνισε ότι δίνει τη θετική ψήφος της γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, ενώ με το ίδιο σκεπτικό υπερψήφισε την άρση και το ΚΙΝΑΛ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε, επίσης, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, με ψήφους 7 έναντι 4 κατά, ο οποίος είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι» για ρατσιστικό σχόλιο.

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας να άρουν την ασυλία του προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μη μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το "ρασπουτινικό" παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», τόνισε χαρακτηριστικά στα μέλη της Επιτροπής ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Έχω ήδη μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε τη σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή, δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα. Σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου».

«Επειδή βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Δίωξη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Πολιτική / Δίωξη στον Κασσελάκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα υπήρξε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει στις ΗΠΑ και από την οποία δόθηκαν χρήματα προς το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ - Η προκαταρκτική διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στη Σαουδική Αραβία για επενδυτικές συμφωνίες - αμυντική συνεργασία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στη Σαουδική Αραβία για επενδυτικές συμφωνίες - αμυντική συνεργασία

Τι σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλ-Ούλα της Σαουδικής Αραβίας και η συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman - Ποιοι υπουργοί τον συνοδεύουν
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης: Στις 16 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το βιβλίο του

Πολιτική / Η «Δεύτερη Ευκαιρία» του Στέφανου Κασσελάκη: Στις 16 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το βιβλίο του

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βιβλίο υπάρχουν αποκαλύψεις για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα - Στο πλαίσιο της καμπάνιας προώθησης ο Κασσελάκης φωτογραφήθηκε με ένα αντίτυπο
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης:

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα μένουν ατιμώρητοι, μη αποδεκτό η εκδίκαση να ξεπερνά τα 5 χρόνια»

«Θέλουμε ταχύτητα, διαφάνεια και λογοδοσία στο δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και προανήγγειλε θέσπιση καταληκτικών ορίων για έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων
LIFO NEWSROOM
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρότεινε για ΠτΔ τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρότεινε για ΠτΔ τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο

Ο 82χρονος πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια, τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη θέση αυτή
LIFO NEWSROOM