Aρχισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Aρχισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας Facebook Twitter
SOOC
0

Άρχισε η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την συμφωνία με τους εταίρους. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στο Eurogroup της Παρασκευής η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα , τη δανειακή σύμβαση και την συμφωνία. Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πάμε σε δάνειο - γέφυρα, είπε ο κ.Τσακαλώτος και τα ξένα κοινοβούλια με πρώτους του Φιλανδούς δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος διότι εκτιμά ότι χρειάζεται η συμφωνία ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σχετικά με το θέμα της εξουσιοδότησης προς τον υπουργό Οικονομικών που τέθηκε στην Διάσκεψη των προέδρων ο κ. Φίλης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως η συμφωνία με τους εταίρους, πρέπει να λαμβάνονται από την Βουλή.

Για τις τροπολογίες ο κ. Φίλης ανέφερε πως πρέπει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο και να γίνει ενιαία συζήτηση.

Στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM