Αποσύρθηκαν οι επίμαχες διατάξεις για τα αυθαίρετα σε αιγιαλό

Αποσύρθηκαν οι επίμαχες διατάξεις για τα αυθαίρετα σε αιγιαλό Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΥΠΕΚΑ
0

Αποσύρθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν στη διάσωση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς από την κατεδάφιση, από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα όσα αναφέρει η real.gr, η απόσυρση έγινε μετά από τις επισημάνσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για την αντισυνταγματικότητα των εν λόγω διατάξεων και τις αναφορές ότι η διάσωση αυθαιρέτων δεν είναι συμβατή με τα άρθρα του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία όριζε ότι «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Παράλληλα, διαγράφηκαν σωρεία αναφορών σε «εξαίρεση από κατεδάφιση» με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι η απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων θα διασώσει το νομοσχέδιο από πιθανή κατάπτωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο, ανέγγιχτη έμεινε η ρύθμιση για τη μείωση του τόκου υπερημερίας στις οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, άρθρο για το οποίο επίσης είχαν εγερθεί ενστάσεις και η αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει αδικία εις βάρος των ιδιωτών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ