Αποστολάκης: Έχουμε δύσκολο γείτονα - Οι Ένοπλες Δυνάμεις βασική πηγή ισχύος μας

Αποστολάκης: Έχουμε δύσκολο γείτονα - Οι Ένοπλες Δυνάμεις βασική πηγή ισχύος μας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, να γνωρίζουν όλοι, αποτελούν εγγύηση για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του στη Σχολή Πεζικού, στη Χαλκίδα, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου.

«Στόχος είναι η χώρα μας, να συνεχίσει να αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας, οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας και διαλόγου με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης. Έχουμε βέβαια έναν δύσκολο γείτονα, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις, να γνωρίζουν όλοι, αποτελούν εγγύηση για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισήμανε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην επιτυχή προσπάθεια της Ελλάδας να δημιουργήσει έναν ισχυρό άξονα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος. Έχουμε αναλάβει με ευθύνη και αποφασιστικότητα ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργιών και πρωτοβουλιών ασφαλείας, λειτουργώντας ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των χωρών στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.Συντελούμε έτσι στην εμπέδωση και ισχυροποίηση του αισθήματος σταθερότητας, και στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. «Αποτελούν έναν ανεκτίμητο πολλαπλασιαστή ισχύος, βαδίζοντας στο δρόμο της ευθύνης, με σθένος και με το κεφάλι ψηλά. Όσα χρήματα και εάν δαπανήσουμε για νέα μέσα, θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχουν ο υψηλός επαγγελματισμός και το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ψυχή του και ο πατριωτισμός του Έλληνα στρατιώτη. Του Έλληνα Αξιωματικού και Υπαξιωματικού. Αυτό είναι το κεφαλαιώδους σημασίας εξοπλιστικό προσόν που διαθέτουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM