«Απίθανο να άπλωσε χέρι μόνο ο Άκης»

«Απίθανο να άπλωσε χέρι μόνο ο Άκης» Facebook Twitter
2

Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, που άρχισε χθες απασχολεί και τα γερμανικά ΜΜΕ που εκτιμούν ως απίθανο το ενδεχόμενο να «άπλωσε το χέρι του» μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Südwest Presse, γράφει: «Παλαιότερα οι έλληνες πολιτικοί βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Τώρα όμως για πρώτη φορά υψηλόβαθμος πρώην υπουργός βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου για διαφθορά».

«Ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ελλάδας. Ορισμένοι τον έτρεμαν, άλλοι ήθελαν να είναι κοντά του. Μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, ο Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος, που αποκαλείται Άκης, συμμετείχε σε όλες τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Κατά τη διάρκεια της 30χρονης πολιτικής του σταδιοδρομίας διηύθυνε επτά υπουργεία».

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην πολιτική του σταδιοδρομία αλλά και στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, η εφημερίδα καταλήγει: «Η κοινή γνώμη περιμένει να δει με αγωνία εάν ο Τσοχατζόπουλος μιλήσει. Είναι απίθανο να ήταν ο μόνος πολιτικός που άπλωσε το χέρι».

Για το ίδιο θέμα γράφει η Neue Zürcher Zeitung: «Αρχή της δίκης κατά Τσοχατζόπουλου – Στην Ελλάδα δικάζεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατηγορείται για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Η εφημερίδα σημειώνει: «Ο 73χρονος σοσιαλιστής προσπαθεί να προσδώσει πολιτική διάσταση στη διαδικασία. Θέλει να πάρουν θέση για τα εξοπλιστικά και άλλα πρώην μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, ανάμεσά τους οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια