Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη ο φάκελος Παπαντωνίου και να διακοπεί η Προανακριτική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη ο φάκελος Παπαντωνίου και να διακοπεί η Προανακριτική Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001 - 2004. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ωστόσο να επιστρέψει ο φάκελος της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, καθώς το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ τίθεται θέμα αναρμοδιότητας για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο της συλλογής στοιχείων για λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσει προτεραιότητα της Επιτροπής, για τους Εξοπλισμούς της περιόδου 2001 - 2004, με στόχο να καθορίσει στη βάση αυτών, τις αρμοδιότητές της.

Η Προανακριτική Επιτροπή, κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίασή της, σε ομοφωνία διαπίστωσε ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα περί της απιστίας κατά του Δημοσίου, που βάρυναν τον Γιάννο Παπαντωνίου και αποφάσισε ότι θα πρέπει να ανατρέξει σε στοιχεία για το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για το οποίο δεν υφίσταται παραγραφή.


Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αναρμοδιότητας της Επιτροπής για το αδίκημα του μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό, καθώς αυτό είναι διαρκές και εξετάζεται από την Δικαιοσύνη χωρίς να προσκρούει σε ασυλία υπουργού. Έτσι, πρότειναν να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, από την οποία ήδη διεξάγεται έρευνα.

Η Προανακριτική Επιτροπή, θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, για την οριοθέτησή των αρμοδιοτήτων της σχετικώς με το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», δεδομένου ότι αυτό έγινε αποδεκτό και εκ μέρους του προέδρου, Ν. Παρασκευόπουλου και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM