Ανδρουλάκης: Εμείς δεν θέλουμε τους σημερινούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Νικος ανδρουλακης Facebook Twitter
0

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θέλει ψηφοφόρους οι οποίοι λένε ακόμη και σήμερα ότι θα ψήφιζαν Χρυσή Αυγή, δήλωσε ουσιαστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα έχει πει για το θέμα. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Νίκος Ανδρουλάκης διερωτήθηκε αν είναι σύμπτωση η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη Χρυσή Αυγή και η «γραμμή» που έδωσαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ενόψει των εκλογών 2023

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για να σωθεί» προσκαλεί ακόμη και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. 

«Ο δήθεν αριστερός κ. Τσίπρας- έχει θράσος να θέλει να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου- την ώρα που ο Κασιδιάρης λέει μην ψηφίστε μικρότερα κόμματα, ψηφίστε αυτό που πονάει τον κ. Μητσοτάκη και ο Μπαρμπαρούσης λέει ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ- λέει ”καλώ και τους παραστρατημένους της Χρυσής Αυγής". Είναι σύμπτωση;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

 

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι χθεσινό φαινόμενο.. έχει καταδικαστεί για δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς. Αυτός που λέει σήμερα ότι θέλει να ψηφίσει αυτούς, είναι παραπλανημένος; Μιλάμε σοβαρά; Βγαίνει ένας πρώην πρωθυπουργός που είναι και καλά Αριστερός και έχει κάνει δηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και λέει τι; Ότι είναι παραστρατημένοι και ελάτε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια ώρα βγαίνουν ο Μπαρμπαρούσης και ο Κασιδιάρης και τον επιβεβαιώνουν;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Είναι ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη και μπροστά στο να σωθεί προσκαλεί ακόμη και αυτούς που λένε ότι θέλουν να ψηφίσουν αυτή την εγκληματική συμμορία», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

Ερωτηθείς αν θέλει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Μετά από όσα έγιναν- τις δολοφονίες, όντας αυτοί στη φυλακή- να λένε ότι θέλουν να τους ψηφίσουν… προφανέστατα δεν θέλουμε τέτοιους ψηφοφόρους». 

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κόμματος Κασιδιάρη. «Γιατί περίμενε και έκανε την τροπολογία στο παρά πέντε; Γιατί είχε το μάτι στις δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά του Κασιδιάρη είναι αποτέλεσμα του ότι τον άφησε ο Μητσοτάκης, όντας στη φυλακή, να κάνει εκστρατεία τρία χρόνια. Αυτά δεν γίνονται σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα», επεσήμανε. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας έχει πει χειρότερα από τον Κατρούγκαλο 

Σε πολλά σημεία της συνέντευξης ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «μέγα χορηγό» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο έκανε αναφερόμενος στον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου χθες, με συνέπεια να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖα για τις εκλογές 2023

«Ο Τσίπρας έχει πει χειρότερα από τον Κατρούγκαλο στην προεκλογική εκστρατεία. Έχει κάνει μεγαλύτερες χορηγίες στον κ. Μητσοτάκη. Είπε ο Τσακαλώτος για τοπικά νομίσματα», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε αν αναφερόταν στον πρωθυπουργό, όταν δήλωσε ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όσοι ευθύνονται για τις παρακολουθήσεις. «Είσαι πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής και κάνεις υποκλοπές, παρακράτος; Θα πληρώσεις στη δικαιοσύνη τις ποινικές σου ευθύνες. Όσο ψηλά και να είσαι, θα σε αντιμετωπίζει όπως τον λαό και όχι να υπάρχει πλαίσιο ατιμωρησίας», απάντησε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είναι λάθος η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα γιατί λέει απευθείας προανακριτική. Εγώ λέω πρώτα εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, μετά προανακριτική». 

Αναφερόμενος στις συνεργασίες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί μόνο μεταξύ πρώτου και τρίτου κόμματος, αλλά ανάμεσα στους δύο πρώτους ή τον πρώτο και τον τέταρτο. Επίσης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κανένας από τους δύο δεν θέλει πραγματικά τη συνεργασία. 

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM