Αιχμές Κωνσταντινόπουλου κατά Βενιζέλου για το θέμα της αναδοχής παιδιών

Αιχμές Κωνσταντινόπουλου κατά Βενιζέλου για το θέμα της αναδοχής παιδιών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Επιμένει στη θέση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το θέμα της αναδοχής παιδιών.

Αν και ρίχνει τους τόνους στην αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εμμένει στην άποψη να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο επικαλούμενος λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στη κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΙ) ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «με τον κ. Βενιζέλο έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα, και η διαφωνία μας εκφράστηκε δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος είναι τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξα στενός συνεργάτης του, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Συχνά βάζει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δυστυχώς όμως δεν έρχεται στις συνεδριάσεις».

«Η παράταξή μας έχει ψηφίσει όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις - και το σύμφωνο συμβίωσης. Όμως έχω συγκεκριμένη άποψη για την αντιπολιτευτική μας τακτική στο εξής: δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις "μπίζνες" των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια. Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι η δική του άποψη είναι διαφορετική από άλλους βουλευτές.

«Πρώτον, αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι διπλάσιες από τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο κρατικός μηχανισμός αποτρέπει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι χιλιάδες αιτήσεις τεκνοθεσίας που εκκρεμούν - και το πρόβλημα αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα από όλους τους φορείς κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής» είπε.

«Δεύτερον, εκτός από τα ατομικά δικαιώματα των ενηλίκων υποψήφιων γονέων, θα πρέπει να προστατεύεται και η ελευθερία επιλογής του ανήλικου όσον αφορά το μέλλον του -και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία εν προκειμένω» πρόσθεσε.

«Πάνω απ' όλα όμως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκτενής και ενδελεχής έρευνα επί του θέματος και όχι να νομοθετούμε με προχειρότητα για τόσο ευαίσθητα θέματα », υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM