Αχτσιόγλου: Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά- ΝΔ: Κυνική ομολογία

Αχτσιόγλου: Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά- ΝΔ: Κυνική ομολογία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Κυνική ομολογία χαρακτηρίζει η ΝΔ δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου περί ευκαιριών που προκύπτουν από την πανδημία, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά», είπε η Έφη Αχτσιόγλου σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη μετά την πανδημία: Κοινωνία, Εργασία, Δικαιώματα».

 

«Η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό, για αυτό η κυβέρνηση επενδύει πάρα πολύ στην ατομική ευθύνη όλο αυτό τον καιρό. Η ατομικότητα βοηθά περισσότερο την πολιτικά και τελικά βοηθά την άκρα δεξιά στο αφήγημά της», συνέχισε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη που έχουμε ως το πρώτο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη να δράσουμε ώστε αυτές οι μετατοπίσεις, αυτές οι ρωγμές που υπήρξαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μία μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή», ανέφερε επίσης στην τοποθέτησή της.

 

Είναι μια ευκαιρία που η Αριστερά οφείλει να εκμεταλλευτεί, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου. «Δημιουργείται ένα πεδίο δυνατοτήτων για την Αριστερά γιατί τα αυτιά του κόσμου έχουν ανοίξει πολύ περισσότερο, είναι πολύ πιο έτοιμες οι κοινωνίες να ακούσουν αυτή την ατζέντα την οποία πριν από την κρίση πιο δύσκολα άκουγαν ή τη θεωρούσαν ίσως πιο θεωρητική, γιατί οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη από τον φόβο της κατάρρευσης των δικών τους οικονομικών είναι πιο δεκτικές σε τέτοιου τύπου συζητήσεις, διότι υπάρχει η επιρροή της πολιτικής του Μπάιντεν αυτή τη στιγμή και διότι σε όλη τη συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης υπήρχαν πολύ ενδιαφέρουσες μετατοπίσεις και πολιτικές συγκρούσεις μεταξύ των χωρών που μέχρι χθες θεωρούνταν ότι αποτελούν ενιαίο μπλοκ», συνέχισε η βουλευτής.

 

ΝΔ: Υπονομεύουν διαρκώς την προσπάθεια

 

«Όπως κυνικά ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου o ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία γιατί η "κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά"», σχολίασε η ΝΔ σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου.

 

«Αυτή την κεντρική στρατηγική υπηρετούν συντονισμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας διαρκώς την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω της την πανδημία. Ακριβώς σε αυτή τη λογική κινείται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα και προσαρμόζοντάς τα στην γκρίζα πραγματικότητα που προσπαθούν να διαμορφώσουν για τη χώρα υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια», επισήμανε η ΝΔ.

 

Η Πειραιώς σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις πάνω από το 11% του πληθυσμού και ότι βρίσκεται «στη 10η θέση της ΕΕ και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Επίσης, αναφέρει ότι με πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα η χώρα μας βρίσκεται επίσης στη δέκατη θέση σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών σε αναλογία με τον πληθυσμό.

 

«Εξάλλου η λέξη αξιοπιστία είναι άγνωστη για εκείνους που συντονισμένα χλεύαζαν και λοιδορούσαν την κυβέρνηση για τον στόχο των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών τον μήνα, όταν με τους ρυθμούς που κινούμαστε σήμερα ήδη τους ξεπερνάμε», ανέφερε ακόμη η ΝΔ.

 

«Μετά τον κ. Τσίπρα που χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς “ξεστοκάρισμα” και τον κ. Κόκκαλη που δήλωσε πως “δεν είναι σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν”, η Αυγή συνεχίζει σήμερα να υπηρετεί την κεντρική γραμμή της υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας εξόδου από το τούνελ της πανδημίας. Με 2,5-3 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, η αλήθεια είναι ότι το τείχος ανοσίας και άρα το τέλος της πανδημίας, έρχονται όλο και πιο κοντά. Κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό κατασκευάζει fake news. Γιατί βλέπει ότι όσο σκληρά κι αν πολέμησε την εθνική προσπάθεια, τελικά χάνει την “ευκαιρία”», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ