Αβραμόπουλος: «Οι συνοριακοί έλεγχοι εντός της Ζώνης Σένγκεν πρέπει να τερματιστούν»

Αβραμόπουλος: «Οι συνοριακοί έλεγχοι εντός της Ζώνης Σένγκεν πρέπει να τερματιστούν» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος προέτρεψε τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους σε ανθρώπους που φθάνουν στα σύνορά τους από άλλα κράτη-μέλη του Χώρου Σένγκεν.

Εάν η συμφωνία Σένγκεν πάψει να εφαρμόζεται, η ΕΕ διατρέχει κίνδυνο ακόμη και να πεθάνει, προειδοποίησε ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ινστιτούτο μελετών Atlantic Council της Ουάσινγκτον χθες Δευτέρα.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι η Κομισιόν δεν είναι διατεθειμένη να εγκρίνει την παράταση των ελέγχων σε πρόσωπα που φτάνουν σε οποιαδήποτε από τις 22 χώρες που ανήκουν στον Χώρο Σένγκεν προερχόμενα από κάποια από τις υπόλοιπες και ότι η συμφωνία Σένγκεν πρέπει να ξαναρχίσει να εφαρμόζεται όπως προβλέπεται.

Με βάση τη συμφωνία, δεν γίνονται έλεγχοι σε πρόσωπα που κινούνται εντός του Χώρου Σένγκεν. Στη συμφωνία έχουν ενταχθεί 22 κράτη-μέλη της ΕΕ και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Αυστρία άρχισε να διεξάγει ξανά ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία πριν από τριάμισι χρόνια.

Η Γερμανία προχωρά επίσης σε ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία από τα τέλη του 2015. Η Δανία, η Νορβηγία και η Γαλλία κάνουν κι αυτές ελέγχους σε πρόσωπα που αφίκνυνται από άλλα κράτη που ανήκουν στον Χώρο Σένγκεν.

Η επανέναρξη των συνοριακών ελέγχων καταγράφηκε στην κορύφωση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κινούνταν προς κράτη της δυτικής Ευρώπης μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής οδού.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκρινε ότι εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις των κυβερνήσεων των χωρών αυτών να ξαναρχίσουν ελέγχους στα σύνορά τους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM