Διάγγελμα Τσίπρα: Συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη

Διάγγελμα Τσίπρα: Συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη Facebook Twitter
SOOC
2

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, πριν την κρίσιμη Σύνοδο, ανακοίνωσε απόψε στο διάγγελμά του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση της Αυστρίας και άλλων εταίρων για το προσφυγικό και σε αυστηρό τόνο διεμήνυσε πως  η Ελλάδα πλέον θα απαιτήσει οι εταίροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο καθένας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην προσφυγική κρίση.«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την μετατροπή της χώρας μας σε μια μόνιμη αποθήκη ψυχών» ανέφερε στη συνέχεια και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως "Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Επίσης οι κοινές συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να ακυρώνονται από κάποιες παρασυνάξεις. Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνουν δεκτά" 

Ανέφερε πως θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου, ώστε να διαμορφωθεί κοινή θέση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα ζητήσει υποχρεωτική εφαρμογή του relocation και resettlement από τα κράτη-μέλη της.

Υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα στήθηκε στο απόσπασμα στο όνομα των κοινών κανόνων και ξαφνικά αποδεικνύεται ότι η τήρηση των κανόνων αφορά ορισμένους και πρόσθεσε ότι πέραν τούτων συμβαίνει κάτι ακόμα χειρότερα που αφορά την λειτουργία της Ευρώπης, και το οποίο συνίσταται στο ότι "αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής, ακυρώνονται από παρασυνάξεις κρατών της ΕΕ, αλλά και κρατών που δεν ανήκουν στην ΕΕ και βρίσκονται στην 'βαλκανική διαδρομή'".


Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, μια χώρα με μεγάλη ιστορία στην ΕΕ, η Αυστρία, να καλεί σε "παρασυσκέψεις χωρίς την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων χωρών". "Μιλώντας με γλώσσα όχι σκληρή, αλλά υπεύθυνη, θα πω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από όλους υπεύθυνη συμπεριφορά, όπως υπεύθυνα συμπεριφέρεται και η ίδια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα απαιτήσει την άμεση εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν.


"Ή η ΕΕ θα λειτουργεί με κοινούς κανόνες ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του, που δεν το δεχόμαστε" είπε στην συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα "δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός επιμερισμός των βαρών" μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, προσθέτοντας ότι "δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της Ελλάδας σε 'αποθήκη ψυχών'".

Ειδική αναφορά έγινε και στο περιστατικό με τα κεφάλια γουρουνιών στο Σχιστό, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε και ανέφερε πως οι δράστες είναι μιμητές της Κου Κλουξ Κλαν. "Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο ανατριχιαστικό γεγονός που συνέβη από αρρωστημένους εγκέφαλους της Κου Κλουξ Κλαν που έκαναν την αθλιότερη πράξη στο όνομα χριστιανικών ιδεωδών, στο Σχιστό, έβαλαν δίπλα στο κεφάλι γουρουνιού, το σταυρό. Θα πρέπει τέτοιες πράξεις να καταδικαστούν από όλους."

Στη συνέχεια ωστόσο αναφέρθηκε και στο αγροτικό και τόνισε ότι "όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο και απειλούν με κλείσιμο συνόρων, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας", αναφερόμενος, ευθέως, όπως τόνισε, στον Προμαχώνα.

Τόνισε ότι κάθε αγώνας πρέπει να έχει μαζί του το κοινωνικό σύνολο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι εναντίον της χώρας και του κοινωνικού συνόλου.


Ο πρωθυπουργός κάλεσε, επίσης, τους κινητοποιημένους αγρότες σε συνέχιση του διαλόγου. Αν δεν επανεκκινήσουμε την οικονομία και δεν αυξήσουμε την παραγωγή δεν θα βγούμε από την κρίση, είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως γι αυτό ο αγροτικός τομές πρέπει να είναι προτεραιότητα μας.

Αναφέρθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που κάνουν οι αγρότες και στη πρόταση που κατέθεσε για να αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο η οικονομική στενότητα.


Δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα υψηλά εισοδήματα των αγροτών που είναι στο 5%, ανέφερε και τόνισε ότι θα προστατέψουμε το 95% των αγροτών με τα χαμηλά εισοδήματα. Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πως αύριο θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας .

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βρισκω συναρπαστικο οτι οταν διαβαζονται αναποδα τα σχολια του Αλεξη επιβεβαιωνονται παντα!Ελληνα ετοιμασου για κλειστα συνορα και πεταγμα απο Σεγκεν. Παρε κρεας για την καταψυξη και γαλατα για τα μωρα. Και μην πετας τα περισσευματα γιατι εσυ αυριο θα θρεψεις τους προσφυγες που θα αποκλειστουν. Αυτοι ειναι ασυνειδητοι και τους ξεπουλησαν για να κρατησουν τις κσρεκλες.