Die Welt: Ο Τσίπρας ελπίζει να υποχωρήσει η Μέρκελ

Die Welt: Ο Τσίπρας ελπίζει να υποχωρήσει η Μέρκελ Facebook Twitter
0

Το προσφυγικό ζήτημα είναι το κύριο θέμα σχολιασμού στον γερμανικό τύπο για άλλη μια μέρα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται μεταξύ άλλων και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Η εφημερίδα Die Welt συνδέει το προσφυγικό με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα ενόψει της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η Άγκελα Μέρκελ θα φανεί υποχωρητική. Όπως επισημαίνει «ενώπιον της προσφυγικής κρίσης ο έλληνας πρωθυπουργός υπολογίζει να επιδείξει υποχωρητικότητα η καγκελάριος στη διαμάχη γύρω από τις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, ενδέχεται να απατάται», εκτιμά η εφημερίδα του Βερολίνου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εξακολουθεί να ισχύει για τη γερμανική κυβέρνηση η αρχή της χρηματοδότησης έναντι δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις.


Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η Die Welt επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης σημειώνει ότι «οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό, γι' αυτό και δεν ζήτησαν σε καμία συνάντηση με μέλη της γερμανικής κυβέρνησης κάποια συμφωνία τύπου 'πρόσφυγες έναντι ηπιότερων όρων'».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν πολλές υποθέσεις: «Ότι θα λυγίσει η Μέρκελ, ότι θα υποχωρήσει ο Τσίπρας. Η καγκελάριος χρειάζεται τη βοήθεια των Ελλήνων προκειμένου να λειτουργήσει το σχέδιό της για την προσφυγική κρίση χωρίς να κλείσουν τα σύνορα εντός της Ευρώπης. Ο Τσίπρας χρειάζεται πάνω από όλα τη Μέρκελ εάν θέλει να λάβει τον Ιούλιο δισεκατομμύρια ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του», γράφει η Die Welt.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM