Το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκπνέει τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουνίου ώρα κεντρικής Ευρώπης (περίπου 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ESM. Την ανακοίνωση μετέδωσε με φωτογραφία του εγγράφου ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel.

 

«Το πρόγραμμα ελληνικής βοήθειας του EFSF λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Κατά συνέπεια, η τελευταία δόση του δανείου του EFSF του 1,8 δισ. ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και θα ακυρωθούν τα 10,9 δισ. του EFSF για την κάλυψη του κόστους της πιθανής ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να εξετάσουν τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις προτάσεις περιλαμβάνονται δύο άξονες: α) μία μικρή παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και β) ένα νέο 2ετές πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται μόνο από τον ESM, όχι από το ΔΝΤ.

 

Ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξάντερ Στουμπ δίνει ένα στίγμα γράφοντας πως η επέκταση του προγράμματος ή ένα κούρεμα δεν είναι δυνατά.

 

Αναλυτικά όλες οι εξελίξεις της ημέρας ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr