Δεν εξελίσσεται καλά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων καθώς με κοινή τους ανακοίνωση Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, γνωστοποίησαν την παύση των διαπραγματεύσεων μέχρι την Τετάρτη (ή σύμφωνα με πληροφορίες «όταν η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη»). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ακραία ένταση και για εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα της ομάδας που εκπροσωπείται από το IIF και τον Τσαρλς Νταλλάρα, που φέρεται να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς  η άλλη πλευρά των δανειστών -κυρίως των Γερμανών- έριξε στο τραπέζι τελική, γι' αυτούς, προσφορά για ένα «κούρεμα» που ήταν εκτός προϋπολογισμού για τους τραπεζίτες και τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Η ελληνική πλευρά φαίνεται να έχει το δυνατό χαρτί της Γερμανίας που στηρίζει τη λύση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απομείωση του ελληνικού χρέους.

 

Στην ανακοίνωση τους Νταλλάρα και Λεμιέρ τονίζουν ότι η πρόταση των ιδιωτών πιστωτών που κατατέθηκε, δεν έχει αποδώσει μια παραγωγική ανταπόκριση από όλες τις πλευρές, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, που να είναι συμβατή με την εθελοντική ανταλλαγή του ελληνικού χρέους και της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτωβρίου, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

 

Ακόμη στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν: "Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η πρόταση που προώθησε η Επιτροπή των Ιδιωτών Πιστωτών (Steering Committee of the Private Creditor-Investor Committee), που περιλαμβάνει μία απρόσμενη μείωση της ονομαστικής αξίας κατά 50% των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές και πάνω από 100 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση του χρέους, δεν έχει αποδώσει μία παραγωγική ανταπόκριση απ' όλες τις πλευρές, συμβατή με μία εθελοντική ανταλλαγή του ελληνικού κρατικού χρέους και της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτωβρίου".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr