Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, εξειδικευμένου συνεργάτη του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα τεχνολογίας, άρχισε  η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Αγγελόπουλος που ήταν ο πρώτος υπάλληλος στον οποίο ο πρώην υπουργός έδωσε τη λίστα για επεξεργασία είπε ότι ενημερώθηκε προφορικά από τον ίδιο τον υπουργό να ερευνήσει το cd και να εντοπίσει τους 20 μεγαλοκαταθέτες και το συνολικό ποσό της λίστας.

 

Αφού έψαξε το cd στη συνέχεια, όπως είπε, παρέδωσε το αποτέλεσμα στη γραμματεία και μετά διέγραψε απ' τον υπολογιστή του τα επίμαχα αρχεία, όπου τα είχε αντιγράψει "για λόγους ευκολίας". Ο πρώην υπουργός "μου είπε να το διαγράψω και το έκανα. Θα το έκανα ούτως ή άλλως γιατί είχα τελειώσει τη δουλειά μου. Μου είπε να το κάνω για λόγους ασφαλείας",  τόνισε. Αργότερα ο Παπακωνσταντίνου ρώτησε για το σύνολο του ποσού το οποίο ήταν περίπου δύο δισ. δολάρια, από τα οποία τα μισά ανήκαν στους μεγαλοκαταθέτες.

 

Στον Πρόεδρο του δικαστηρίου ο μάρτυρας είπε ότι το αρχείο θα μπορούσε να ανακτηθεί αφού «στην Πληροφορική όλα γίνονται».

 

Ενδιαφέρον έχει η στιχομυθία του Αγγελόπουλου με τον Πρόεδρο όταν ο πρώτος είπε ότι είδε στη λίστα πάνω από 2 χιλιάδες καταθέτες.

 

Πρόεδρος: Αυτό δεν μας λέει τίποτα. Εδώ παίζουμε μεταξύ 2059 και 2062. Γιατί κάποιος είπε στη Βουλή ότι το cd ήταν άλλο από αυτό που δόθηκε μετά.

Μάρτυρας: Τα άνοιγα ένα ένα και μου πήρε μια εβδομάδα. Δεν είδα ονόματα γιατί το μάτι πήγαινε κατευθείαν στα ποσά και μετά έψαχνα που αντιστοιχούσαν αυτά.

Πρόεδρος: Ποιά ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση;

Μάρτυρας: 500.000.000 δολάρια.

Πρόεδρος: Υπάρχουν τέτοιες καταθέσεις...; το μικρότερο;

Μάρτυρας: 20.000.000 ευρώ

Πρόεδρος: Μάλιστα... φτωχαδάκια ήταν....

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr