Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν μία από τις μάρτυρες που κατέθεσε σήμερα στη δίκη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο. Η Χρυσή Χατζή ήταν εκείνη που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει το Βήμα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τη μέρα (αρχές Οκτωβρίου 2010, όπως είπε, και όχι 29 Σεπτεμβρίου) που έφθασε ο φάκελος με το επίδικο υλικό, έλαβε τηλεφώνημα από τον υπουργό, με το οποίο την ενημέρωνε ότι περίμενε ένα εμπιστευτικό φάκελο από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. Τόνισε ότι οι εμπιστευτικοί φάκελοι παραδίδονταν στα χέρια του υπουργού, δεν περνούσαν προηγουμένως από το Πρωτόκολλο.

Ο πρόεδρος σχολίασε πως «ξέρετε πολύ περισσότερα από όσα λέτε», ενώ την πίεσε να θυμηθεί τα γεγονότα της 29ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κόλλια στο Βήμα, σε σύσκεψη που έγινε στις 24.1.2011 ο πρώην υπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι έλαβε φάκελο με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, καθώς και ότι έδωσε ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά στον κ. Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για περαιτέρω έλεγχο.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, πώς τέλειωσε η σύσκεψη, η Χρυσή Χατζή φέρεται να απάντησε ότι «έκλεισε με τη δέσμευση του υπουργού, να ερευνήσει το ΣΔΟΕ και να συσταθεί ειδικό κλιμάκιο ελέγχου, αν και εφόσον χρειαζόταν». Τόνισε επίσης ότι η ίδια δεν έμαθε ποτέ τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Καπελέρη.

«Τον είδατε να ψάχνει εναγωνίως το cd, όταν φύγατε πια από το υπουργείο Οικονομικών;» ρώτησε ο πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση ότι δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη της. «Μα πως χάθηκε;» ρώτησε και ξαναρώτησε το Δικαστήριο, χωρίς να λάβει απάντηση, σύμφωνα με το Βήμα. «Έδωσε να του κάνουν ένα αντίγραφο και είπε να φυλαχτεί», υπογράμμισε η κυρία Χατζή, στοιχείο που άκουσε από τον Παπακωνσταντίνου πολύ αργότερα στη Βουλή. Σε ερώτηση αν ήταν CD ή στικάκι, η ίδια απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως «είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες». Κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM