Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η γυναίκα που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν μία από τις μάρτυρες που κατέθεσε σήμερα στη δίκη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο. Η Χρυσή Χατζή ήταν εκείνη που παρέλαβε τον φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει το Βήμα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τη μέρα (αρχές Οκτωβρίου 2010, όπως είπε, και όχι 29 Σεπτεμβρίου) που έφθασε ο φάκελος με το επίδικο υλικό, έλαβε τηλεφώνημα από τον υπουργό, με το οποίο την ενημέρωνε ότι περίμενε ένα εμπιστευτικό φάκελο από την ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία. Τόνισε ότι οι εμπιστευτικοί φάκελοι παραδίδονταν στα χέρια του υπουργού, δεν περνούσαν προηγουμένως από το Πρωτόκολλο.

Ο πρόεδρος σχολίασε πως «ξέρετε πολύ περισσότερα από όσα λέτε», ενώ την πίεσε να θυμηθεί τα γεγονότα της 29ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κόλλια στο Βήμα, σε σύσκεψη που έγινε στις 24.1.2011 ο πρώην υπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι έλαβε φάκελο με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, καθώς και ότι έδωσε ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά στον κ. Καπελέρη, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για περαιτέρω έλεγχο.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, πώς τέλειωσε η σύσκεψη, η Χρυσή Χατζή φέρεται να απάντησε ότι «έκλεισε με τη δέσμευση του υπουργού, να ερευνήσει το ΣΔΟΕ και να συσταθεί ειδικό κλιμάκιο ελέγχου, αν και εφόσον χρειαζόταν». Τόνισε επίσης ότι η ίδια δεν έμαθε ποτέ τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Καπελέρη.

«Τον είδατε να ψάχνει εναγωνίως το cd, όταν φύγατε πια από το υπουργείο Οικονομικών;» ρώτησε ο πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση ότι δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψη της. «Μα πως χάθηκε;» ρώτησε και ξαναρώτησε το Δικαστήριο, χωρίς να λάβει απάντηση, σύμφωνα με το Βήμα. «Έδωσε να του κάνουν ένα αντίγραφο και είπε να φυλαχτεί», υπογράμμισε η κυρία Χατζή, στοιχείο που άκουσε από τον Παπακωνσταντίνου πολύ αργότερα στη Βουλή. Σε ερώτηση αν ήταν CD ή στικάκι, η ίδια απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως «είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες». Κατηγορείται για δύο κακουργήματα, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM