Στην αυστηρή στάση του Γιούρογκρουπ απέναντι στην Ελλάδα εστιάζει άρθρο της Liberation το οποίο υπογράφεται από τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ.

 

Στο δημοσίευμα όμως υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο ο αρθρογράφος γράφει ότι «αντιμετωπίζει τους συναδέλφους του με περιφρόνηση και θεωρεί ότι είναι ισάξιος μόνο του Σόιμπλε». Σύμφωνα με τον Κετρεμέρ η στάση αυτή του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας δεν βοηθά στο συμβιβασμό.

 

Για τη γαλλική εφημερίδα το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αυτή η ελληνική αδιαλλαξία και η πιθανή απάντηση ότι «ο Τσίπρας παίζει ένα μέρος της εσωτερικής πολιτικής για να πάρει με το μέρος του την αριστερή πτέρυγα του κόμματος (30% του ΣΥΡΙΖΑ).

 

Σημειώνεται επίσης ότι η αδιαλλαξία κάποιων χωρών απέναντι στην Ελλάδα μπορεί να εξηγηθεί και με τα μικρά περιθώρια που έχουν να περάσουν από τα κοινοβούλια τους μια τέτοια συμφωνία. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας», αναφέρει η Liberation.

 

Ο Κατρεμέρ αναφέρεται και στο «κείμενο Μοσκοβισί» το οποίο σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Τονίζει ότι αν αυτό είναι ακριβές, τότε δίνει και το μέτρο της επιρροής της Γερμανίας και των σκανδιναβικών χωρών στην ευρωζώνη. «Είναι επίσης πιθανό ότι το Βερολίνο κατάφερε να πείσει τους εταίρους του ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει περισσότερες εγγυήσεις», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr