"Οποιος αγαπά τη Δημοκρατία να κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρχει στην Ελλάδα ζωή με αξιοπρέπεια"

"Οποιος αγαπά τη Δημοκρατία να κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρχει στην Ελλάδα ζωή με αξιοπρέπεια" Facebook Twitter
2



Δήλωση υπέρ των αιτημάτων της Ελλάδας σχετικά με το χρέος και τα μέτρα έκανε ο Αυστριακός καγκελάριος κ. Φάιμαν ο οποίος μιλώντας στην Αυστριακή Ραδιοφωνία είπε ότι  «όποιος αγαπά τη Δημοκρατία και τον άνθρωπο πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί, ούτως ώστε η ζωή στην Ελλάδα να είναι με ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η καταστροφολογία περί Grexit, ενώ ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί τώρα να βάλει τάξη, εκεί όπου είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, πολλά μπορούν να γίνουν στην καταπολέμηση της απάτης, στη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας και γενικότερα σε αυτό που αποκαλείται κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακόμη, απέρριψε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μια έξοδο της χώρας από το ευρώ λέγοντας ότι έπειτα από μια τέτοια έξοδο το επαπειλούμενο κύμα φτώχειας οδηγεί στα άκρα και ως εκ τούτου «όποιος αγαπά τη Δημοκρατία και τον άνθρωπο πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί, ούτως ώστε η ζωή στην Ελλάδα να είναι με ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Αντίθετος εμφανίστηκε και στις ως τώρα προτάσεις της Τρόικα για ιδιωτικοποιήσεις και μειώσεις των κατώτατων συντάξεων λέγοντας ότι με αυτές δεν είναι δυνατό να ζήσει κανείς. Είπε επίσης ότι αναμένει μια συζήτηση για τη διαγραφή του ελληνικού χρεους από τις χώρες της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες. Μόνο που όπως τόνισε, πρέπει και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν ένα βήμα προς το μέρος της Ελλάδας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια