Βαρύ είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής για το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Καρατζαφέρη και τις οφσορ με τα εμβάσματα.

 

Όπως αναφέρει το Βήμα, η εταιρεία Catalina International που δέχθηκε τα τρία επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ φαίνεται ότι ιδρύθηκε το 1992.  Στην οφσόρ του προέδρου του ΛΑΟΣ εμφανίστηκαν το Νοέμβριο του 2007 δύο εμβάσματα από την εταιρεία Premium Properties-, εταιρεία στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο ιδιοκτήτης είναι ο ιδιοκτήτης της Κεστρέλ)- συνολικού ποσού 1.5 εκατ. ευρώ (ως εξόφληση μέρους του φερομένου δανείου).

 

Επίσης τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ένα ακόμα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία MALWERN με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη κατά 50% και τον γιο του Ιωάννη Καρατζαφέρη κατά 50%. Και αυτό το ποσό σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές εγγράφεται ως αποπληρωμή προσωπικού δανείου που είχε πάρει η εταιρεία του Τσάτσου.

 

Σημειώνεται όμως ότι από τα έγγραφα στοιχεία που προσκομίστηκαν η Catalina Int   LTD δεν φαίνεται να έχει εκταμιεύσει αντίστοιχο ποσό στην εταιρεία του Τσάτσου, άρα δεν προκύπτει και η πραγματική αιτία μεταβίβασης του ποσού του 1.650.000 ευρώ από την Premium Properties.

 

Η Catalina ιδρύθηκε το 1992 και στο πορτφόλιο της είχε το 2009 6.600.000 δολάρια. Σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα η ακίνητη περιουσία του υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ.

 

Τον Ιανουάριο του 2010 η Catalina μετονομάστηκε σε Sunlight Delight LTD ενώ στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλη του 10 οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.

 

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική οφσορ του κ. Καρατζαφέρη αφού είχε και την Homeric GT με έδρα τα νησιά Turks and Caicos, που ιδρύθηκε στις 28/10/1983 και μετονομάστηκε σε  Homeric TCI. Αυτή η οφσορ δεν έχει δηλωθεί ποτέ από το Καρατζαφέρη ενώ η Catalina είχε δηλωθεί το 1994 και το 1996 και μετέπειτα εξαφανίστηκε από τις δηλώσεις.

 

Τα ευρήματα, συνηγορούν στο ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να ελεγχθεί και για τρία κακουργήματα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr