Ο Σαμαράς θα παραστεί στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανεργία των νέων

Ο Σαμαράς θα παραστεί στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανεργία των νέων Facebook Twitter
0

24 από τους 28 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φρανσουά Ολάντ να μετάσχουν στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ευρώπη.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η διάσκεψη θα αρχίσει στις 16:00, ώρα Ελλάδας και στις 18:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 5,6 εκατ. νέοι της Ευρώπης ήταν άνεργοι. Η Γερμανία παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό με 7,7% και η Ελλάδα και Ισπανία κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά με 56%. 

Η ΕΕ έχει αποφασίσει τη διάθεση 40 με 45 δισ. ευρώ τα τρία επόμενα έτη για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM