Η Θεοδώρα Τζάκρη ήταν η δυσάρεστη έκπληξη για την συγκυβέρνηση και τον Ευάγγελο Βενιζέλο χθες το βράδυ στη Βουλή καθώς ψήφισε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διεγράφη με ιδιόχειρο σημείωμα που συνέταξε και απέστειλε άμεσα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Ε. Βενιζέλος.

 

Η κ.   Τζάκρη εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για κυβερνητικό «πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας». Αίσθηση προκάλεσε και η απουσία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος δήλωσε ασθένεια και με επιστολή του προς το προεδρείο γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας.  Βεβαίως βάσει κανονισμού ο κ. Κακλαμάνης εκδήλωσε με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση του, όμως λόγω της απουσίας του δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

 

Ολόκληρη η επιστολή ανακοίνωση της κυρίας Τζάκρη έχει ως εξής:

 

«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας ανικανότητας και από έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός εξοντώνεται από τις συνεχείς περικοπές και τους φόρους και η δήθεν ανάπτυξη αναβάλλεται συνεχώς για το μέλλον το μόνο σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τους νέους φόρους και τις νέες περικοπές που της επιβάλλουν οι δανειστές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το ηθικό κύρος να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

 

Η επόμενη ημέρα πρέπει να χαραχτεί με γνώμονα την αντιμετώπιση του κοινωνικά διαλυτικού φαινομένου της ανεργίας, την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, την υπεράσπιση των δημόσιων επιχειρήσεων και την ένταξή τους σε ένα συνολικό σχέδιο δημόσιων επενδύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, τη διάσωση του κράτους πρόνοιας και βέβαια την επαναφορά της ορθής και δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου. Η σημερινή μου απόφαση είναι μόνο πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και απέναντι στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώσω τα emails των δανειστών».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr