Σήμερα στη διακομματική επιτροπή της βουλής για το μεταναστευτικό ζήτημα, μάλλον με πρωτοβουλία του Λάος, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα κ. Γιαννάτος. Όπως καταγγέλλουν αντιρατσιστικές οργανώσεις πίσω από τη βιτρίνα της επιτροπής κατοίκων κρύβεται μια ακραία ρατσιστική ομάδα, με σχέσεις με τη Χρυσή Aυγή που ευθύνεται για εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες, αλλά και πολίτες με φρονήματα που δεν εγκρίνουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της ιδεολογικής και φυλετικής καθαρότητας. Ως επιθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, θυμίζουμε τους προπηλακισμούς στους υποψηφίους της Αριστεράς Αλαβάνο και Πορτάλιου. Προκαλεί εντύπωση να καλούνται να πάρουν μέρος σε μια θεσμική συζήτηση, ομάδες που κηρύττουν ανοιχτά το φυλετικό μίσος, καθώς μια τέτοια πρόσκληση τους παρέχει πλήρη νομιμοποίηση.

Ειδικά  μετά τα γεγονότα του Μαΐου, όπου ακροδεξιοί εκμεταλλευόμενοι τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη επιδόθηκαν σε κυνήγι μεταναστών, με την ανοχή αν όχι τη συμμετοχή των δυνάμεων των Ματ, να καθιερώνονται ως νόμιμοι συνομιλητές των βουλευτών, οι ηθικοί αυτουργοί ρατσιστικών επιθέσεων, όχι μόνο αποθρασύνει τους κήρυκες του μίσους, αλλά αποδεικνύει τη βαθιά ανομία που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτεία σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς στα υπαρκτά προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, ηγεμονεύουν πια οι ακροδεξιές λύσεις και ο μισαλλόδοξος λόγος, με αποτέλεσμα αντί του κοινωνικού διαλόγου και της ρεαλιστικής εκτίμησης της κατάστασης, να κυριαρχεί η ρατσιστική συνθηματολογία που διχάζει ακόμα περισσότερο την πόλη, την κοινωνία, τη χώρα

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr