Ανασχηματισμός: Τα υπουργεία που άλλαξαν «χέρια» - Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν

Ανασχηματισμός: Τα υπουργεία που άλλαξαν «χέρια» - Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν Facebook Twitter
Ανασχηματισμός: Τα υπουργεία που άλλαξαν «χέρια» - Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν (Eurokinissi)
0

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, πήρε και επίσημα το χρίσμα ανακοινώνοντας την νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ο προκάτοχός του Στέλιος Πέτσας, αλλάζει πόστο καθώς από σήμερα αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μετακίνηση και για τον Μάκη Βορίδη που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, αφήνοντας το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πλέον θα βρίσκεται ο Κώστας Σκρέκας ενώ χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Αμυράς.

Στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ τοποθετήθηκε ο Θόδωρος Λιβάνιος ενώ ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλλαγή και για την υφυπουργό παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που μετακομίζει από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού Τουρισμού, υπό την ηγεσία του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Παιδείας, χαρτοφυλάκιο υφυπουργού αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος.

Ο Σταύρος Καλαφάτης αναλαμβάνει το Μακεδονίας-Θράκης ενώ υπουργοποιείται και η Σοφία Βούλτεψη, ως υφυπουργός Μετανάστευσης, υπό τον Νότη Μηταράκη, που παραμείνει στην θέση του ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Επίσης υφυπουργός αρμόδιος για ειδικά ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Γιώργος Στύλιος.

Τα σταθερά υπουργεία

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης, και στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM