Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες η Τουρκία

Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες η Τουρκία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε «ξεκάθαρές πράξεις» από την Τουρκία.

Όπως τόνισε, «έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα.

«Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Web Summit της Λισαβόνας.

 Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά της Τουρκίας στη βάση των όσων ισχυρίζεται δημοσίως ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία επιθυμεί στενές σχέσεις με την Ευρώπη και τη Δύση. «Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «πυροδότησε» εντάσεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου «παραβιάζοντας» την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο ότι αγνοεί τα συμφέροντα των Τ/Κ και της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει, όπως υποστήριξε,  τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM