Μητσοτάκης: Κλειστά τα μπαρ «μέχρι να έχουμε τα εμβόλια»

Μητσοτάκης: Κλειστά τα μπαρ «μέχρι να έχουμε τα εμβόλια» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Κλειστή θα παραμείνουν τα μπαρ «μέχρι να έχουμε εμβόλιο», σύμφωνα με όσα δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και της νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνον όταν έχουμε τα εμβόλια.

«Ελπίζω ότι όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με κεντρικό τίτλο «Forging ahead in challenging times», ανέφερε ότι η πανδημία αποτελεί δραματικό καταλύτη αλλαγών υπογραμμίζοντας πως «το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε».

  

Σχετικά με την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη» και δήλωσε πως πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και η ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις αλλά και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μπουρλά: Καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα και με εμβολιασμό μικρού τμήματος του πληθυσμού

Στη συζήτηση στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, συμμετέχει και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν Έλληνα να ηγείται της εταιρείας που έχει βρει τη λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή τη λύση στην πανδημία». 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουρλά, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επισήμανε σχετικά με το εμβόλιο ότι αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ