Μήνυμα ΠΟΥ στην Ελλάδα: Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο

Μήνυμα ΠΟΥ στην Ελλάδα: Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο Facebook Twitter
EPA
0

Μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες έστειλε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ , Δρ Χανς Κλούγκε, για την Ευρώπη κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Χρειάζεται να κρατήσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Επιπλέον να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε τον επόμενο καιρό».

«Φέτος αντιμετωπίσαμε νέα πρόκληση. Μπορέσαμε όμως να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά. Ο ρόλος που παίζει ο καθένας στην κοινότητα θα καθορίσει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρήσουμε όλοι την κοινωνική αποστασιοποίηση, να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα, να μένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε πλήθη, στενές επαφές, κλειστούς χώρους με συνωστισμό. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός», είπε και τόνισε πως ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

«Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πολλές είναι οι άγνωστες μεταβλητές. Ποια εμβόλια θα αδειοδοτηθούν, οι παρενέργειες. Το εμβόλιο θα είναι καταλύτης για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

«Διαβεβαιώνω ότι στην Ελλάδα, και την ΕΕ έχουν θεσμοθετηθεί όλες οι διαδικασίες. Όλα τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα, όπως και τα στάνταρτ ασφαλείας. Αναζητήστε αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αξιόπιστο σύστημα εμβολιασμών. Η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστια προσπάθεια ήδη. Το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM