Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες - Θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω

Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες - Θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω Facebook Twitter
0

Για την άρση των απαγορεύσεων και το σταδιακό άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την ώρα που σχεδόν βέβαιη θεωρείται η νέα παράταση του lockdown. 

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν» σχολίασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, λέγοντας πως στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων, η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια. Όπως είπε παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία αλλά «θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω».

Επιβεβαίωσε πως η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Τι θα γίνει με τα σχολεία και την εστίαση

 

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες και η προσοχή αφορά όλη την επικράτεια. Όσο για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, προσθέτοντας ωστόσο ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Η εστίαση αποτελεί «δύσκολη εξίσωση» και, ακόμα και όταν ανοίξει σε πρώτη φάση, το λουκέτο θα παραμείνει στη νυχτερινή διασκέδαση και δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για όρθιους πελάτες.

Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων και η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς «προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι», ώστε να μπορέσουν να εξισορροπήσουν τις οικονομικές απώλειες με μέτρα όπως με το χαμηλότερο ΦΠΑ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM