Μητσοτάκης σε μαθητές: Λίγη υπομονή ακόμη, τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα, αρχή με τα δημοτικά

Μητσοτάκης σε μαθητές: Λίγη υπομονή ακόμη, τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα, αρχή με τα δημοτικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με μαθητές, τους ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη και τους ενημέρωσε ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τη χαλάρωση του lockdown.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε από το Μέγαρο Μαξίμου τη διαδικτυακή διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας σε μαθητές της ΣΤ' τάξης του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών.

Όπως αναμενόταν, μια από τις ερωτήσεις ήταν πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους. «Θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά.

«Θέλω να ξέρετε ότι το πρώτο πράγμα το οποίο θα ανοίξουμε -όταν οι ειδικοί μας δώσουν το πράσινο φως- θα είναι τα σχολεία και τα πρώτα σχολεία που θα ανοίξουν είναι τα δημοτικά. Επομένως λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε», ανέφερε σχετικά.

Μία από τις μαθήτριες, η Κατερίνα, ρώτησε τον πρωθυπουργό αν παιδιά του δημοτικού θα μπορούσαν να κάνουν τηλεμάθημα για 2-3 ώρες με παιδιά από άλλη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. «Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα σου Κατερίνα. Θα το επεξεργαστούμε με την υπουργό και την υφυπουργό. Φαντάζομαι ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε μια πλατφόρμα. Αυτό το οποίο μου είπες θα το πω και στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ως ένα καλό παράδειγμα για το πως μπορούν παιδιά τα οποία μοιράζονται τις ίδιες εμπειρίες, τα ίδια βιώματα, είναι υποχρεωμένα αυτή την εποχή να μην πηγαίνουν σχολείο, να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα παιδιά να τηρούν τα μέτρα, αλλά και να μην χάνουν το κέφι τους, όπως και να αντιμετωπίσουν την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης ως μια προσωρινή διαδικασία, που είναι ένα μάθημα για τη νέα γενιά.

Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί θα υποδείξουν αν πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά. Τέλος, δήλωσε ότι του άρεσε η ιδέα που πρότεινε μια άλλη μαθήτρια, η Νικόλ, να καθιερωθεί μια ημέρα «ηλεκτρονικής αποτοξίνωσης» και κάλεσε τα παιδιά να το κάνουν αυτό πράξη στον ελεύθερο χρόνο τους.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM