Στην Αθήνα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος - Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Στην Αθήνα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος - Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την οποία όπως και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει συνομιλίες για διμερή θέματα.

O Πρόεδρος της Αιγύπτου καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αυτή την ώρα και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι, στις 12:00, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Στις 13:20, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Στις 14:30, ο κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Το βράδυ, στις 20:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός. Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM