Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει εξύβριση από άνδρα των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο- Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει εξύβριση από άνδρα των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο- Η απάντηση Χρυσοχοΐδη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει εξύβριση από αστυνομικό των ΜΑΤ, έξω από το Εφετείο, μετά τη ρίψη δακρυγόνων.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρέθηκε έξω από το Εφετείο, για την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, όπου εκδηλώθηκαν επεισόδια μεταξύ ομάδας των συγκεντρωμένων και αστυνομικών.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε πώς τον εξύβρισε άνδρας των ΜΑΤ, όταν του ζήτησε να σταματήσει η ρίψη δακρυγόνων, ενώ, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό».

«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: "Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι'. 'Αντε γ..." μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. "Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ..." μου απαντά», ανέφερε στην ανάρτηση για το επεισόδιο ο κ. Βαρουφάκης.

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό - το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού», έγραψε ακόμη ο βουλευτής και σε επόμενο tweet ανέφερε:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία».


Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ επεσήμανε ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τους ισχυρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Σήμερα βγήκε μια ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία. Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότοφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM