Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει εξύβριση από άνδρα των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο- Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει εξύβριση από άνδρα των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο- Η απάντηση Χρυσοχοΐδη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει εξύβριση από αστυνομικό των ΜΑΤ, έξω από το Εφετείο, μετά τη ρίψη δακρυγόνων.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρέθηκε έξω από το Εφετείο, για την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, όπου εκδηλώθηκαν επεισόδια μεταξύ ομάδας των συγκεντρωμένων και αστυνομικών.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε πώς τον εξύβρισε άνδρας των ΜΑΤ, όταν του ζήτησε να σταματήσει η ρίψη δακρυγόνων, ενώ, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό».

«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: "Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι'. 'Αντε γ..." μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. "Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ..." μου απαντά», ανέφερε στην ανάρτηση για το επεισόδιο ο κ. Βαρουφάκης.

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό - το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού», έγραψε ακόμη ο βουλευτής και σε επόμενο tweet ανέφερε:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία».


Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ επεσήμανε ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τους ισχυρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Σήμερα βγήκε μια ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία. Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότοφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM