Κεραμέως: Αναγκαία η task force για τα σχολεία - «Ασφαλώς και θα κλείσουν τμήματα»

Κεραμέως: Αναγκαία η task force για τα σχολεία - «Ασφαλώς και θα κλείσουν τμήματα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Φυσικά και θα κλείσουν τμήματα», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

Στην τοποθέτησή της κατά τη σημερινή, τακτική, ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών». 

«Αναγκαία» η Task Force 

 

H υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ως «αναγκαία» τη θέσπιση της task force από τα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, η οποία θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση το πρώτο διάστημα και τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00 στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986. 

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές»

 

«Πρόκειται για δυναμική διαδικασία και είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για κάθε πιθανή ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ληφθέντων μέτρων αλλά και για να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε ερώτημα, να διευκολύνουμε κάθε διαδικασία», είπε η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζοντας οι προτεραιότητές μας είναι δύο: «να συνεχίσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την τόσο σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία και να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας.


«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως. «Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, ενδεχομένως θα κλείσουν και σχολεία», είπε, σημειώνοντας πως το είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κρουσμάτων. 

Τι ισχύει για τα ύποπτα ή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

 

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ περιέγραψε πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία. Όπως είπε η καθηγήτρια, όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερώσουν το σχολείο.

Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα. Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού. Εν αναμονή του αποτελέσματος για το τεστ Covid-19, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ. Σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ, ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά από 10 ημέρες.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM