Διπλωματικές πηγές για τουρκική Navtex: «Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί αποκλιμάκωση και ποιος όχι»

Διπλωματικές πηγές για τουρκική Navtex: «Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί αποκλιμάκωση και ποιος όχι» Facebook Twitter
EPA
0

Την απόφαση της Άγκυρας για νέα Navtex με την οποία παρατείνεται η δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου ORUC REIS έως την 1η Σεπτεμβρίου σχολίασαν διπλωματικές πηγές. 

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι. Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Η νέα Navtex δεσμεύει περιοχή κοντά στα 10 με 15 μίλια πιο βόρεια από την προηγούμενη και αφορά περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η προηγούμενη παράνομη Navtex παρατάθηκε την περασμένη Κυριακή και έληγε απόψε τα μεσάνυχτα. 

Η τουρκική ενέργεια καταγράφεται ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η κοινή άσκηση «Eunomia» από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία και συμπίπτει χρονικά και με την Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM