Διπλωματικές πηγές για τουρκική Navtex: «Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί αποκλιμάκωση και ποιος όχι»

Διπλωματικές πηγές για τουρκική Navtex: «Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί αποκλιμάκωση και ποιος όχι» Facebook Twitter
EPA
0

Την απόφαση της Άγκυρας για νέα Navtex με την οποία παρατείνεται η δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου ORUC REIS έως την 1η Σεπτεμβρίου σχολίασαν διπλωματικές πηγές. 

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι. Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Η νέα Navtex δεσμεύει περιοχή κοντά στα 10 με 15 μίλια πιο βόρεια από την προηγούμενη και αφορά περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η προηγούμενη παράνομη Navtex παρατάθηκε την περασμένη Κυριακή και έληγε απόψε τα μεσάνυχτα. 

Η τουρκική ενέργεια καταγράφεται ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η κοινή άσκηση «Eunomia» από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία και συμπίπτει χρονικά και με την Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM