ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Στο έκτακτο Συμβούλιο τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών

ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Στο έκτακτο Συμβούλιο τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών Facebook Twitter
Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία: Στους εταίρους αύριο όλη η αλήθεια
0

Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς, από το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που προϊδεάζει ότι αύριο οι Ευρωπαίοι εταίροι θα μάθουν όλη την αλήθεια για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.»

Ερντογάν: Πήραν την πρώτη απάντηση σήμερα 

«Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος. «Πήραν την πρώτη απάντησή τους σήμερα», δήλωσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται δε ότι όπως αναφέρει το ethnos.gr σε λογαριασμούς Τούρκων χρηστών στο Twitter αναρτώνται τις τελευταίες ώρες πληροφορίες για επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, 12 Αυγούστου, μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis».

Στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναφέρεται ότι τουρκική φρεγάτα παρεμπόδισε την ελληνική και της προκάλεσε ζημιές. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά διαψεύδεται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς και τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο επεισόδιο.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μέρκελ Και Μισέλ

Στο περιθώριο της ελληνοτουρκικής κρίσης, Άνγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ, επικοινώνησαν σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο και ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητστοάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με την Γερμανίδα καγκελάριο, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέρκελ και Μισέλ είχαν ήδη επικοινωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αν και έκανε λόγο για επίλυση των διαφορών στην περιοχή, λίγο αργότερα σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, συνέχισε την προκλητική ρητορική του.

Στήριξη από ΕΕ

«Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων. Επιπροσθέτως, ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επισήμανε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισήμανε πως  «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM