Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ - Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ - Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ - Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτάκτως στο Μαξίμου Δένδιας, Παναγιωτόπουλος και Φλώρος

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Open Tv, λίγο μετά τις 6μμ μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Νωρίτερα η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστήριξε ότι επιθυμεί την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.

Στις 14.00 ώρα Βρυξελλών ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Σαρλ Μισέλ, πληροφορία που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιντς.

Η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ