Απεργία την Πρωτομαγιά

Σαμαράς για Novartis: Ήθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ υπό κατηγορία

Σαμαράς για Novartis: Ήθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ υπό κατηγορία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική το νόμο της ζούγκλας: Να βάλουν φυλακή 2-3 για να κερδίσουν τις εκλογές», δήλωσε, ενώ έκανε αναφορά στις καταγγελίες των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και στις ενέργειες των εισαγγελέων, τονίζοντας πως όταν έψαξε στη δικογραφία να βρει τι ερώτηση έκαναν ο εισαγγελείς στο μάρτυρα δεν βρήκε τίποτα, είτε «οι εισαγγελείς εκμαίευαν από τους μάρτυρες ακόμα πιο επιβαρυντικές καταγγελίες από τα ήδη εξωφρενικά που είχαν καταθέσει».

«Οι εισαγγελείς εκμαίευαν από τους μάρτυρες βαρύτερες κατηγορίες από τα όσα είχαν καταθέσει. Για ποιο λόγο να πάρει μίζα ο Σαμαράς; Γιατί να μου δώσουν μίζα από τη χαρά τους που τους έκοβα τα χρήματα; Γι αυτό τους χαρακτήρισα όλους αυτούς συμμορία. Από τον τότε πρωθυπουργό έως τους εισαγγελείς διαφθοράς. Είχα χρέος να αντιδράσω. Ήθελαν να πάνε τη χώρα σε εκλογές με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της οικονομίας με τη χειρότερη κατηγορία. Φανταστείτε να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές με 2-3 από εμάς προφυλακισμένους. Εγώ έκοψα χρήματα από τη φαρμακευτική δαπάνη και οι εταιρείες διαμαρτυρόταν. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε το μέρος των εταιρειών», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς, τόνισε πως «το μέχρι τέλους ήταν η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να κρεμιέται κάποιος στα μανταλάκια ως μιζαδόρος, ούτε να παραπέμπεται με το δόγμα Ρασπούτιν. Το να προφυλακίζουμε 2-3 για να κερδίζουμε τις εκλογές δεν είναι Δημοκρατία».

«Αυτό που κάνετε εσείς και ο Παπαγγελόπουλος, είναι το απίστευτο: Προβάλετε ενστάσεις επί της διαδικασίας ώστε να μπλοκάρετε την έρευνα. Ο Παπαγγελόπουλος είναι σε πανικό. Το μέχρι τέλους δεν είναι μνημόνιο για να το σκίσει ο κ. Τσίπρας, δεν είναι δημοψήφισμα για να το μετατρέψει σε κωλοτούμπα. Είναι στάση ζωής, απαιτεί έναν κώδικα αξιών που εσείς δεν έχετε. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής για το τέλος των παραμηχανισμών. Είναι το ποτέ ξανά. Δεν είναι ψήφος εκδίκησης, μην κάνετε λάθος», επεσήμανε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

«Στις 18 Μαΐου του 2018 είχα πει ότι έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, εσείς να προσέχετε γιατί γίνατε όμηροι του Παπαγγελόπουλου. Βλέπω ότι ανησυχείτε. Ορθώς ανησυχείτε. Ήδη προκύπτουν οκτώ κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου. Μένει να ερευνηθεί ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί στην κατάχρηση εξουσίας. Οι ευθύνες των τριών εισαγγελέων είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται στο πόρισμα. Και κάποια στιγμή θα ερευνηθεί το εάν ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε:

«Ο κ. Τσίπρας ελπίζω να κατάλαβε πως δεν τον κυνηγάει ο Σαμαράς, αλλά οι δικές σας πομπές: Οι δήθεν αδιάφθοροι που τώρα κατηγορούνται για διαφθορά. Τα βοσκοτόπια, ο Πετσίτης, η Γεροβασίλη, ο Παππάς. Και σας πείραξε η δικιά μου η μήνυση. Έχετε ακούσει τι ζητάει ο πρώην αρχηγός του κόμματός σας; Να διερευνηθούν οι δικές σας ευθύνες στη σκευωρία. Και σας πείραξε η δική μου μήνυση. Εσάς αποκάλεσε ο Μ. Θεοδωράκης αριστερόστροφο φασίστα».

ο κ. Σαμαράς επεσήμανε: «Και λίγα έχω γράψει στη μήνυσή μου. Που να ξερα ότι η συμμορία είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό. Που να φανταστώ ότι ο κ. Παππάς αποκαλούσε τύπισσα την κ. Τουλουπάκη; Ορθώς ανησυχείτε, και μάλλον όπως φαίνεται βρισκόμαστε στην αρχή».

«Νομίζατε ότι με το παρακράτος που είχατε δημιουργήσει, θα είχατε παραλύσει τη Δικαιοσύνη. Τότε νομίζατε ότι θα τελειώσετε τους αντιπάλους σας, θα διασπάσετε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Αλλά η σκευωρία σας μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς. Οι σκευωροί έκαναν ένα σφάλμα: Νόμιζαν ότι η πολιτική ασκείται όπως η ίντριγκα. Ότι επιβραβεύεται πάντα ο πιο μηχανορράφος. Με υποτίμησαν, δεν με ζύγισαν καλά. Τους τάραξα όμως στη νομιμότητα. Δεν φαντάστηκαν ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Και τι έπρεπε να κάνω στο βαθμό που θιγόταν η τιμή και η υπόληψή μου;», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήξερε τα πάντα πριν αυτά δημοσιοποιηθούν. Ένα χρόνο πριν τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, Ιανουάριος του 2017, εμφανίζεται το δημοσίευμα στο Documento που έγραφε: "Πρώην πρωθυπουργός και τρεις υπουργοί στο Novartis Gate. Ποιος κατασκεύασε αυτή την πληροφορία και την έδωσε στην εφημερίδα";».

«Μια μέρα μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, στις 12 Ιανουαρίου του 2017 ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει δήλωση στη Δημοκρατία, για την υπόθεση Novartis ότι είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση της Siemens. Πού τα ήξερε αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος; Πολλώ δε μάλλον όταν ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα μέχρι το Φλεβάρη του 2018; Αυτές οι αθώες περιστερές, έκαναν δηλώσεις, έβγαζαν διαρροές, το κατασκεύαζαν το θέμα ένα χρόνο πριν γίνει αυτό γνωστό. Γι αυτό το Φεβρουάριο του 17 ο κ. Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στη Novartis ένα θέμα που προέκυψε εννέα μήνες μετά. Είτε είχαν το χάρισμα του προφήτη είτε κατασκεύαζαν βήμα – βήμα τη σκευωρία», είπε.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM