Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το «Μένουμε σπίτι»

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το «Μένουμε σπίτι» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κατά μέτωπον επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, για την «λίστα Πέτσα», τα ποσά και τα κριτήρια της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». 

Αναφερόμενος στα επίμαχα κονδύλια και την κατανομή τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής πως «μοιράστηκαν χωρίς κανένα κριτήριο, με μόνο στόχο τη χειραγώγηση» ενώ απευθυνόμενος ονομαστικά στον πρωθυπουργό πρόσθεσε ότι τα ποσά δόθηκαν «σαν να ήταν χρήματα της οικογένειάς» του.

Σε μία «παρένθεση» της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε και τις επιστροφές χρημάτων από δημοσιογραφικούς ομίλους και κανάλια, με πιο ηχηρή αυτή του ομίλου Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Η εταιρεία του εφοπλιστή είχε ανακοινώσει πως δεν συντάσσεται «με την μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων».

«Ήρθε το απόγειο της γελοιοποίησης, με την απόφαση Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα [...] Σας καταλαβαίνω. Δεν είναι εύκολο να σας επιστρέφει ο χορηγός σας 1 εκατ. ευρώ. Τι έγινε; Δεν την κάνατε καλά τη μοιρασιά;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στο ερώτημα λοιπόν γιατί επιχειρείτε τώρα αυτή την αντιδραστική τομή (σ.σ νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις), η απάντηση είναι προφανής: Γιατί φοβάστε. Παρά τα εκατομμύρια που μοιράζετε για να σας φιλοτεχνούν κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ. Αλήθεια πόσο αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε κύριε Μητσοτάκη. Ανακοινώσατε τη λίστα της ντροπής, που αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκατομμύρια στο πίσω γραφείο του Μαξίμου, λες και ήταν λεφτά της οικογένειας.

»Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει. 1% μόνο για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά μέσα. Και τα υπόλοιπα χωρίς κριτήρια με μόνο στόχο τη χειραγώγηση. Και είχατε και το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δε τα μοιράσατε εσείς αλλά η εταιρεία στην οποία αναθέσατε. Μόνο που είναι η εταιρία που είχε αναλάβει την προεκλογική σας καμπάνια. Δε ντρέπεστε να λέτε τόσο χοντρά ψέματα; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε;», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Και ήρθε χθες και η απόφαση Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω. Τι έγινε; Δε τη κάνατε σωστά τη μοιρασιά φαίνεται. Σε κάθε περίπτωση τι έχετε να πείτε τώρα; Δεν είστε μόνο εκτεθειμένος αλλά και καταγέλαστος. Και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά που σας επιστρέφει ο Μαρινάκης, αλλά όλα τα λεφτά που μοιράσατε χωρίς ντροπή.

»Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Και να τα δώσετε με κριτήρια, ίδια για όλους. Όχι μόνο σε όσους σας κάνουν αγιογραφίες [...] με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, με πραγματικά κριτήρια τους εργαζόμενους, με κριτήρια την αναγνωσιμότητα, με κριτήρια την τηλεθέαση. Αν θέλετε να δώσετε διαφημιστική πίτα, υπάρχουν όροι που προβλέπει ένα δημοκρατικό πλαίσιο, με διαφάνεια, με λογοδοσία. Όχι έτσι, όμως, τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Φαντάζομαι ότι θα δώσετε κάποια στιγμή απαντήσεις».

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM