Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση της συνομιλίας Μιωνή- Παππά στην προανακριτική

Κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση της συνομιλίας Μιωνή- Παππά στην προανακριτική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, από συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Έχει τη δική του ατζέντα», φέρεται να είχε πει ο κ. Παππάς στον επιχειρηματία, για τον κ. Παπαγγελόπουλο. «Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά», είχε πει ακόμη ο τότε υπουργός Επικρατείας στον κ. Μιωνή, σύμφωνα πάντα με το σχετικό υλικό.

Η συνομιλία μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και του Νίκου Παππά είχε γίνει στις 21 Μαΐου 2016, σύμφωνα με τον επιχειρηματία. Στο ίδιο ντοκουμέντο, ο τότε υπουργός Επικρατείας φέρεται να ζητά από τον επιχειρηματία να «μιλήσει» ο Σταύρος Παπασταύρου για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στον εισαγγελέα το υλικό

Μετά την κατάθεση αυτού του υλικού στην προανακριτική, η ΝΔ πρότεινε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα τόσο το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας, όσο και τα πρακτικά της κατάθεσης που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς.

Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε το Κίνημα Αλλαγής. «Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό», ανέφερε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα στην προανακριτική, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Θανάσης Πλεύρης.

Πέτσας: Πρωτοφανής προσπάθεια παραβίασης των εξουσιών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης των εξουσιών», αναφερόμενος στο ηχητικό ντοκουμέντο.

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά», δήλωσε ακόμη ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι αν ευσταθούν όλα αυτά, «βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους».

Παππάς: Προσπάθεια αντιπερισπασμού

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού της ΝΔ.

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε», δήλωσε ο κ. Παππάς.

«Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis», ανέφερε ακόμη και έκανε λόγο για ευτελισμό των θεσμών και της δημοκρατίας.

Σε άλλη δήλωσή του, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ. Μιωνή ότι «με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου». Ακόμη έκανε λόγο για «μεθόδους κοπτοραπτικής» και παραποίηση του νοήματος του διαλόγου.

Παπαγγελόπουλος: Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα

Αντιδρώντας στην κατάθεση του ηχητικού ντοκουμέντου στην προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για το «πραγματικό κύκλωμα».

«Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι η κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακρατικές πρακτικές

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στην υπόθεση με άτυπη ενημέρωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παρακρατικές παρακρατικές.

Στο σχόλιό της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμάρα, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει. Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών».

Ακόμη, χαρακτηρίζει «άνθρακες τον θησαυρό» του ηχητικού ντοκουμέντου, όπως και αντιπερισπασμό της ΝΔ.

«Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ.

Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης από την ομηρεία Σαμαρά. Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις. Η πολιτική ζωή του τόπου όμως δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος», αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη

Το ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι όσα αποκαλύπτονται για το «παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να διερευνηθούν άμεσα. Αναλυτικά:

«Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ, να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων.

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM