Την αντίδρασή του εξέφρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος σε δηλώσεις που έκανε χθες, Τετάρτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για οκτάμηνες προσλήψεις 1.000 ανέργων σε Μητροπόλεις, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

 

«Δεν θα ήταν ποτέ δυνατό η ελληνική κοινωνία να δράσει τόσο οργανωμένα αν δεν υπήρχε η κρίσιμη και υπεύθυνη, καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, εσάς προσωπικά, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, όλων των ιερέων. Όλοι οι χριστιανοί τιμούμε ιδιαιτέρως τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος που, επαναλαμβάνω, υπήρξε εξαιρετική, υπεύθυνη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. 

 

«Κι έτσι όλοι οι Έλληνες πιστοί στη θρησκεία μας καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΣΕ που έκανε λόγο για μία «άξια απορίας αναφορά». 

 

«Δηλαδή, οι Έλληνες πιστοί σε άλλη θρησκεία δεν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και τον κόσμο όλο; Ή μήπως, για τον κύριο Υπουργό, οι πιστοί άλλου θρησκεύματος δεν είναι και τόσο "Έλληνες", όσο οι συμπολίτες μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι;» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ. 

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με το ΚΙΣΕ και το ζήτημα επιλύθηκε άμεσα. Το υπουργείο διαβεβαίωσε πως η όποια παρεξήγηση λύθηκε και η επικοινωνία έγινε σε «καλό κλίμα».

 

Η ανακοίνωση που έκανε το ΚΙΣΕ νωρίτερα

 

«Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι Έλληνες, πιστοί όλων των θρησκειών συνέβαλαν - με τη στάση και τις πρωτοβουλίες τους - στον κοινό αγώνα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, θεωρούμε ότι η σχετική δήλωση του κ. Υπουργού προκαλεί διαχωρισμούς και αποκλεισμούς που δεν συνάδουν με το πνεύμα αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις».

 

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα είχαν αποφασίσει το κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των χώρων λατρείας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ιερουργών, καθώς και την αναστολή όλων των θρησκευτικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 27 Φεβρουαρίου.