Σκηνικό έντασης, με απρεπείς εκφράσεις και σπρωξίματα, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη Novartis.

 

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη κι ενώ του έκανε ερωτήσεις ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Κάποια στιγμή, ο κ. Πολάκης, ενοχλημένος από τις ερωτήσεις του κ. Κυρανάκη τον χαρακτήρισε «προβοκάτορα», σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς την έξοδο της αίθουσας.

 

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Κυρανάκης- σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ- φέρεται να είπε προς τον κ. Πολάκη «Είσαι κότα λειράτη», ενώ σηκώθηκε και εκείνος για να βγει από την αίθουσα. Τη στιγμή που περνούσε μπροστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης φέρεται να είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «Είστε κι εσείς κότες».

 

Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς σηκώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και έσπρωξε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, καθώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, ενώ η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής διεκόπη για λίγα λεπτά.

 

Όταν οι βουλευτές επέστρεψαν στην αίθουσα, ο κ. Γκιόλας ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας ότι δεν είναι στο ήθος του τέτοιες ενέργειες ενώ και ο κ. Κυρανάκης ανακάλεσε τα όσα είπε.