Η Γιαννακοπούλου απαντά για το «σκ****»: «Τα πήρα κρανίο με την άδικη ρύθμιση Κεραμέως»

Η Γιαννακοπούλου απαντά για το «σκ****»: «Τα πήρα κρανίο με την άδικη ρύθμιση Κεραμέως» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Η Νάντια Γιαννακοπούλου απάντησε για την φράση «Τα έχει κάνει σκ****» αναφερόμενη στην Νίκη Κεραμέως, η οποία και ακούστηκε από το μικρόφωνο της Βουλής, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο. 

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην χθεσινή ονομαστική μυστική ψηφοφορία για τη διερεύνηση του κατηγορητηρίου ή μη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και μια από τους ψηφολέκτες, όταν χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο και το σήκωσε με ανοικτό μικρόφωνο.

«Καταργούν. Το κάνουν πρότυπο (σ.σ το σχολείο) στην Πλάκα. Πολύ κακό είναι. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα; Τι τα μπλέκουνε; Μπορείς να μου πεις τι τα μπλέκουν; Τα έχει κάνει σκ****, και επειδή τα έχει κάνει σκ**** θα γίνει χαμός, θα την σκίσω. Ήδη έχω κάνει... Τέλος πάντων, θα στα πω (...) Σε κλείνω γιατί είμαι ψηφολέκτης», ακούστηκε να λέει από το ανοιχτό μικρόφωνο. 

 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Νάντια Γιαννακοπούλου έσπευσε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Σε ανάρτηση στα social media, ανέφερε: «Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα ..."γαλλικά" μου. Ο "δαίμων" του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα - με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια - την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμέως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία: οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά...»

«Πληροροφορήθηκα την άδικη ρύθμιση Κεραμέως και τα πήρα κρανίο»

«Είμαστε άνθρωποι και όταν βλέπουμε να συμβαίνουν παράλογα πράγματα εκνευριζόμαστε», ανέφερε σήμερα μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό της πρόσωπο από το Μαράσλειο Σχολείο.

«Μόλις είχα πληροφορηθεί μια πολύ παράλογη και άδικη ρύθμιση της κ. Κεραμέως και τα πήρα στο κρανίο. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Λυπάμαι πάρα πολύ για το ύφος. Τα είπα και στην κ. Κεραμέως, όμως, σε πολύ αυστηρό τόνο, γιατί  ήρθε να ψηφίσει μετά. Της είπα ότι φαίνεται πολιτικά αναξιόπιστη. Της λέω, γιατί το κάνεις αυτό; Ήταν δικό σου έργο η διασύνδεση του Μαρασλείου με το Πειραματικό της Πλάκας. Το κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κατήγγειλες και τώρα έρχεσαι και κάνεις τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ;», πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας πως θεώρησε ότι η η υπουργός Παιδείας με αυτή την απόφαση στοχοποιεί το Μαράσλειο. 

«Κάνει ένα τεράστιο λάθος. Λυπάμαι για το ύφος, το ξέρετε πως δεν αυτό δε με χαρακτηρίζει. Είμαι εδώ πέρα και περιμένω να δω και να ανακαλέσει αυτό το τεράστιο λάθος. Αλλιώς ή είναι αδέξια η κ. Κεραμέως ή υπάρχουν άλλοι λόγοι. Στοχοποιεί το καλύτερο σχολείο», ανέφερε η κ. Γιαννακοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως το mea culpa αφορά το ύφος και όχι την ουσία. «Δεν έχω τίποτα απολύτως προσωπικό με την κ. Κεραμέως, είμαι κάθετα αντίθετη όμως στις πολιτικές που φέρνει. Επί ένα χρόνο εν έχει φέρει ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, έχει φέρει επιμέρους ρυθμίσεις σε άλλα νομοσχέδια. [...] Είναι αδικία, το ξέρω καλά το ζήτημα γιατί τα παιδιά μου πηγαίνουν εκεί. (σ.σ. στο Μαράσλειο). Η μεγάλη κόρη μου εντάσσεται στη ρύθμιση αυτή και ευνοείται. Αν κοιτούσα μόνο το καλό το δικό μου δεν θα μιλούσα καν. Αυτό που ζητάω είναι να γίνουν περισσότερα πειραματικά», κατέληξε η βουλευτής.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM