Πέτσας : Θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Πέτσας : Θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία Facebook Twitter
0

Εάν ανοίξουν δημοτικά σχολεία, μαζί τους θα ανοίξουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας.

Ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως αν τελικά επαναλειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι έξι τάξεις του δημοτικού, μαζί με αυτή την εκπαιδευτική βαθμίδα θα ανοίξουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

«Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου», είπε ο κ. Πέτσας. 

Για αυτό το ζήτημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κρατικές και ιδιωτικές κατασκηνώσεις. 

Προτεραιότητα στα ΑμεΑ

 

«Συζητήθηκε το άνοιγμα το κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας για ΑμεΑ, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑμεΑ (..._ και κατά τη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στις ανοικτές δομές για ΑμεΑ δεδομένου ότι η αποστέρησή τους έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο προσωρινώς ενδεχομένως εγκλεισμός τους επιδρά αρνητικά στην ψυχοσωματική τους υγεία».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM