Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό- Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό- Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε, αργά το βράδυ της Παρασκευής από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Υπέρ του νομοσχεδίου για τη βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25. Πριν από την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυνατότητα χρήσης επιστολικής ψήφου στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθούσε. Σε δήλωσή του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, επανέλαβε την αντίθεσή του κόμματός του στο σύνολο του νομοσχεδίου.

Ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει το ΚΙΝΑΛ για επτά άρθρα για τα οποία το κόμμα ανέφερε ότι «διαιωνίζουν το καθεστώς αδιαφάνειας στο προσφυγικό (συμβάσεις, απευθείας αναθέσεις, στρατός μετακλητών)». Στην ονομαστική ψηφοφορία, επί συνόλου 214 βουλευτών, 158 ψήφισαν υπέρ και 56 κατά.

Αντιδράσεις για την τροπολογία του υπ. Παιδείας

Στο ίδιο νομοσχέδιο είχε ενταχθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία επίσης ψηφίστηκε.

Η ρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας στους μαθητές που είναι στην τάξη και σε εκείνους που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτή τη ρύθμιση.

«Η τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη ζωντανή αναμετάδοσή του μαθήματος της σχολικής τάξης μέσω διαδικτύου, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και άκρως επικίνδυνη ακροβασία που διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Νίκος Φίλης και η Μερόπη Τζούφη.

«Ταυτόχρονα, υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ θέτει μείζονα ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων», επισημαίνουν ακόμη και κάνουν λόγο για μνημείο κακής νομοθέτησης, συμπληρώνοντας ότι η τροπολογία κατατέθηκε χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Είναι σαφές πως ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να διδάσκει ταυτόχρονα στη φυσική και την εικονική τάξη. Προκειμένου να επιλυθεί αυτή η αντίφαση, η υπουργός Παιδείας αποφάσισε, κόντρα σε κάθε εκπαιδευτική λογική, να ενώσει τις δύο αυτές διαδικασίες σε μία, εφευρίσκοντας σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο την ιδέα της live αναμετάδοσης από τα κινητά τηλέφωνα των εκπαιδευτικών. Τόσο επιτελικά!», ανέφεραν ακόμη μεταξύ άλλων.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ότι «επιδιώκουν να νομοθετήσουν την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on-line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες. Αυτή η διαδικασία βρίσκει αντίθετο το σύνολο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας».

«Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Ανοίγει το δρόμο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη)», επισημαίνει ακόμη μεταξύ άλλων το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM