Απεργία την Πρωτομαγιά

Γεωργιάδης: Αυξήθηκαν οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα - Παρά τους ελέγχους

Γεωργιάδης: Αυξήθηκαν οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα - Παρά τους ελέγχους Facebook Twitter
0

Για την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα αλλά και για την παραγωγή αντισηπτικών στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, η παραγωγή αντισηπτικών έχει αυξηθεί από κάτω από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε άνω των 500.000. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για περίπου 250.000 τεμάχια, ημερησίως.

«Άρα θα έχουμε περίπου  1. εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας πως έτσι θα επέλθει ισορροπία - δεδομένου του ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Αυξήσεις σε προϊόντα

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, παρότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς, υπάρχουν αυξήσεις τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, καθώς οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ανάλογες αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα - όπως το ρύζι, καθώς ο Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκία φοβούμενος επισιτιστική κρίση στη χώρα του.

Όπως, πάντως, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, δεν είναι μεγάλες.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM