Για την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα αλλά και για την παραγωγή αντισηπτικών στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Όπως τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, η παραγωγή αντισηπτικών έχει αυξηθεί από κάτω από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε άνω των 500.000. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για περίπου 250.000 τεμάχια, ημερησίως.

 

«Άρα θα έχουμε περίπου  1. εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας πως έτσι θα επέλθει ισορροπία - δεδομένου του ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

 

Αυξήσεις σε προϊόντα

 

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, παρότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς, υπάρχουν αυξήσεις τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, καθώς οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

 

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ανάλογες αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα - όπως το ρύζι, καθώς ο Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκία φοβούμενος επισιτιστική κρίση στη χώρα του.

 

Όπως, πάντως, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, δεν είναι μεγάλες.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ