Υπ. Μεταφορών: Υπάρχουν σχέδια για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών και σε αυτοκινητοδρόμους ενόψει Πάσχα

Υπ. Μεταφορών: Υπάρχουν σχέδια για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών και σε αυτοκινητοδρόμους ενόψει Πάσχα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερους ελέγχους για τις μετακινήσεις και στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων απέναντι στον κορονοϊό, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν ενόψει της εορτής του Πάσχα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σημείωσε «η όποια απόφαση δεν θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν κάνουν καταχρήσεις στις μετακινήσεις τους» και πρόσθεσε «για τις ημέρες του Πάσχα εξετάζονται κάποια σενάρια για τον περιορισμό τους, διότι, βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες μεταβαίνουν. Εξετάζεται σοβαρά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών, αλλά και για τις μετακινήσεις στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά όλα τα δεδομένα και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι, ορισμένες μετακινήσεις πρέπει να γίνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει π.χ. να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν αυτοί που έχουν λόγο. Δεν μιλάμε για ολικό κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, διότι αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Μιλάμε για αυστηρό έλεγχο». είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM».

Μιλώντας για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως - σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών - υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση στην επιβατική κίνηση, καθώς, μόνο 10-15% του πληθυσμού χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ. «Δεν υπάρχει όμως διακοπή συγκοινωνίας, ούτε θα υπάρξει διακοπή συγκοινωνίας. Ειδικά, στις ώρες αιχμής, η συγκοινωνία πραγματοποιείται κανονικά» είπε, ενώ επανέλαβε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και πραγματοποιείται απολύμανση σε λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμούς στο τέλος της βάρδιας ενώ έχουν ληφθεί και όλα τα προστατευτικά μέτρα για τους εργαζόμενους, ειδικά τους οδηγούς.

«Για άλλη μία φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αψηφώντας τους όποιους κινδύνους για την υγεία τους. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που υπάρχει είναι το γεγονός ότι τα έσοδα στις αστικές συγκοινωνίες καταρρέουν, αλλά, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο».

Τέλος, ερωτηθείς για τη λειτουργία των εργοταξίων, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε πως τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας των ειδικών και του υπουργείου Υγείας για τους εργαζομένους στα εργοτάξια τόσο στα υπόγεια έργα, όσο και στα εργοτάξια σε χώρους ανοιχτούς που τα ζητήματα είναι λιγότερα. Παράλληλα πρόσθεσε πως έχει εκδοθεί και μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός να παρατείνει τις συμβατικές προθεσμίες των δημοσίων συμβάσεων του Υπουργείου, εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκαλούνται λόγω της πανδημίας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ