Χατζηδάκης: Το ρεύμα δεν θα κοπεί σε κανέναν πραγματικά φτωχό, αλλά σε στρατηγικούς κακοπληρωτές

Χατζηδάκης: Το ρεύμα δεν θα κοπεί σε κανέναν πραγματικά φτωχό, αλλά σε στρατηγικούς κακοπληρωτές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πραγματικά φτωχό άνθρωπο, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά θα κόβεται στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Κανένας πραγματικά φτωχός άνθρωπος, ανήμπορος, σε δυσκολία δεν θα δει την κυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη ώρα να του κόψει το ρεύμα. Αυτό το εγγυώμεθα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αλλά δεν μπορώ να αφήσω να μην πληρώνουν και άνθρωποι που μπορούν να πληρώσουν. Στους πονηρούληδες, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές το ρεύμα θα κόβεται», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί κουλτούρα μη πληρωμών.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι ήδη υπάρχει μείωση εσόδων. «Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτο το πράγμα θα έχουμε θέμα και με τη ΔΕΗ και με τους υπόλοιπους παρόχους. Η πολιτική πρέπει να είναι ζυγισμένη», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία διευκολύνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές προς τις εταιρείες ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως με τη ρύθμιση οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (πληρωμές, συμβόλαια κλπ.) και ηλεκτρονικά. Αν κάποιος ηλικιωμένος δεν θέλει να κάνει ηλεκτρονικά την πληρωμή, δεν υποχρεούται να το κάνει.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση των αιτήσεων για ηλεκτρονικούς λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ. Τέλος υπενθύμισε ότι τόσο η ΔΕΗ όσο και οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν ανακοινώσει μέτρα υπέρ των καταναλωτών (εκπτώσεις, ειδική πολιτική για ανάπηρους, ηλικιωμένους κ.α.).

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM