ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό: Αποφάσεις για πτήσεις, ΜΜΜ -Συστάσεις για σούπερ μάρκετ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό: Αποφάσεις για πτήσεις, ΜΜΜ -Συστάσεις για σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Αποφάσεις που αφορούν τα αεροπορικά ταξίδια, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς ελήφθησαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που έγινε για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε ότι θα διακοπούν οι πτήσεις που γίνονται ακόμη από και προς την Ιταλία. Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχαν διακοπεί οι πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία, όταν είχε αρχίσει να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη γειτονική χώρα.

Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγουν τον συνωστισμό, αλλά και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους στους οποίους δεν έχει διακοπεί η λειτουργία, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Επιπλέον, ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο, επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Αυξάνεται το προσωπικό του 1135

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού στην υπηρεσία 1135, τον τηλεφωνικό αριθμό του ΕΟΔΥ που μπορούν να καλούν οι πολίτες σχετικά με πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

Επίσης, συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Έχουν προσληφθεί 248 γιατροί- νοσηλευτές

Σε ό,τι αφορά την πορεία ενίσχυσης του συστήματος υγείας, μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές.

Σε διαδικασία πρόσληψης βρίσκονται άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από αύριο, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM